divendres, 21 d’agost del 2015

Llesques de conversa - 1

L'editorial Àgilment (www.agilment.com) està donant els darrers tocs a una obra d'ús individual anomenada Llesques de conversa. Exercicis orals de català. Són 120 exercicis orals centrats en un reguitzell de microfuncions comunicatives freqüents en les converses de registre col·loquial. S'hi treballen pronoms, formes de temps verbals, enllaços, expressions i fórmules, lèxic, etc. que responen a les microfuncions esmentades.
En cada exercici, l'usuari, primerament es fa conscient d'una funció comunicativa, coneix els exponents lingüístics més habituals que l'acompleixen i observa exemples on s'apliquen. Després es troba amb més d'una desena de frases que cal completar tot discriminant el sentit de la bafarada o les bafarades que conté i que l'obliguen a aplicar mentalment els exponents que fan al cas. Finalment fa la lectura en veu alta de les frases procurant donar-li ple sentit. Se li proposa que repeteixi l'exercici tantes vegades com cregui oportú, per tal d'internalitzar i automatitzar el recurs lingüístic que s'hi treballa.
Llesques de conversa està pensada com a complement per a persones que estudien català bàsic o elemental (A2 o B1), com a recurs per a persones aprenents de parelles lingüístiques o partícips de grups de conversa, i com a eina d'autoaprenentatge.
Vegeu-ne un exercici:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada