dimecres, 9 de setembre del 2015

Xerrem, un projecte per adquirir fluïdesa en català

A la revista Llengua i ús, de la Secretaria de Política Lingüística, trobareu una descripció detallada del projecte Xerrem de la CAL, destinat a persones adultes amb voluntat de parlar català i millorar en fluïdesa, correcció i bagatge expressiu.

http://www.raco.cat/index.php/LlenguaUs/article/view/284457/373122

El projecte es proposa que els partícips dels grups assoleixin aquests objectius:

• Lingüístic: una millor competència oral, que els porti a fer-se seva la llengua catalana.
• Social: una relació enriquidora que fomenti la cohesió entre gent adulta de diversa edat, procedència, cultura, etc.
• Nacional: un millor coneixement de la realitat polièdrica del nostre país que els mogui a l’estima i a la participació.

Aquesta és la cloenda de l'article

Un projecte a l’abast d’entitats i col·lectius.
Probablement molts col·lectius i moltes organitzacions que malden per acréixer l’ús social de la llengua catalana entre els ciutadans que encara no la tenen com a pròpia veuran possible i factible incorporar la metodologia d’aquest projecte en les seves actuacions normalitzadores, aplicant-la fil per randa o adequant-la a les seves circumstàncies. La CAL ha posat a l’abast de tothom des del seu web (www.cal.cat) la Guia de les sessions Xerrem i el Manual per a les sessions Xerrem i es posa a disposició de totes les entitats o agents socials que vulguin informació, col·laboració o formació per constituir grups de conversa com els que s'han descrit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada