dissabte, 26 de setembre del 2015

Un col·lectiu ucraïnès i el Xerrem dels dissabtes

Hi ha un col·lectiu de famílies ucraïneses residents a Barcelona i comarques pròximes que, de fa uns anys, cada tarda de dissabte del curs escolar porta els fills a l'escola Lluís Vives de Sants perquè aprenguin a escriure ucraïnès i coneguin de prop la literatura, història i geografia del seu país. La Generalitat, a més d'oferir-los l'aulari de l'escola, cobreix el cost de la persona conserge i demana als pares i mares que corresponguin a aquests recursos amb l'aprenentatge pràctic del catatalà durant aquelles hores. La CAL hi ha posat voluntaris que hi fan les sessions pròpies del projecte Xerrem. Uns voluntaris que ho han fet amb molta dedicació i disposició, tot i que sovint han hagut de sacrificar sortides de caps de setmana.
Ha estat sempre una experiència enriquidora, no solament per l'aprenentatge, sinó també pel mutu coneixement de costums, tradicions, maneres de fer, festivitats, etc. 
Avui ens han convidat a la inauguració del curs que han fet davant de l'escola.




Per a aquest curs ens cal trobar alguna persona voluntària que s'afegeixi a l'equip de voluntaris, ja que fem torns perquè ens toqui cada tres setmanes.  Saps d'algú?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada