diumenge, 4 d’octubre del 2015

Ucraïneses: xerrem, aprenem i intercanviem coneixements

Cada dissabte un bon grup de mares de nens i nenes que estudien ucraïnés a l'escola Lluís Vives de Sants practiquen el català fent un Xerrem a l'aula d'acollida. 


La primera hora la dediquem a xerrar seguint un tema de la vida quotidiana. Ahir van ser els vestits i els complements. Ho fem en dos grups de cinc o sis, perquè tothom pugui parlar força.
A la segona part fem un exercici de lectura reflexiva tots plegats, sobre una qüestió determinada de llengua. Ahir vam tractar els adverbis quantitatius (moltíssim, molt, bastant o força, poc, una mica o no gaire, gens). Llegien, per torn, diàlegs com aquests i havien de substituir els asteriscs per algun dels adverbis:

—Suportes bé les bromes pesades? // —*. La veritat és que em costa * acceptar que em facin segons quines bromes.
—T’impressiona la vista de la sang? // —A mi no. *. A la meva mare, en canvi, li impressiona *. Tant, que hi ha perill fins i tot que tingui un desmai.


Finalment, vam reprendre el tema dels vestits i complements. Vam comentar la indumentària de les sardanistes i dels castellers i elles ens van comentar que tenen unes bruses, camises i faldilles brodades a mà, que es posen en dies de celebracions. En fan moltes!


Ens falta una persona voluntària que es vulgui afegir a les que portem el grup!

Ens repartim els caps de setmana i ens toca cada tres; així, el compromís de reservar els dissabtes a la tarda es fa més lleuger.
T'hi apuntes? És una experiència engrescadora. (xerrem@cal.cat o 934159002)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada