dissabte, 21 de novembre del 2015

Diàleg enriquidor entre entitats que fomenten l'ús del català

Figueres, dissabte, 21 de novembre
Ens trobem tot el matí un grup de socis i voluntaris d'Òmnium Cultural de l'Alt Empordà i tres membres de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana). Les persones relacionades amb Òmnium fan classes de català  a la capital i a diversos pobles de la comarca. Ho fan de manera complementària al treball del Consorci per a la Normalització Lingüística. Tenen grups d'alumnes amb comprensió del català nul·la o gairebé nul·la i alguns sense formació instrumental bàsica en català, castellà o altres llengües amb el nostre alfabet. Han conegut el projecte Junts de la CAL i ens han demanat que els n'informèssim amb detall. 
Ha estat un matí fructífer. En primer lloc perquè s'han introduït amb força profunditat en una metodologia basada en la conversa col·loquial, com és la del projecte Junts i han copsat on rau la seva eficàcia quan s'aplica a entorns com els descrits. En segon lloc perquè els de la CAL ens hem assabentat dels projectes i les expectatives d'Òmnium pel que fa al foment de l'ús del català i a la difusió de la cultura catalana des de concursos literaris, passant per lectures de poemes en diferents idiomes, sortides de coneixement de l'entorn, cursos diversificats de català, etc.
Conèixer què fem uns i altres i col·laborar conjuntament en campanyes o actuacions impulsades per uns i altres quan això és factible, són dos objectius que ajuden a sumar esforços en aquesta tasca ímproba de millorar el coneixement i l'ús de la nostra llengua.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada