dimecres, 3 de febrer del 2016

Llesques de conversa - 2

Vademècum per a nous parlants de català

Fa ja vuit anys que està en marxa el projecte Xerrem, de grups de conversa monitoritzats per dues o tres persones i dotats d’eines per facilitar el desenvolupament de les sessions.

Hi ha tres comprovacions definitives sobre l’èxit d’un grup Xerrem: si xerren molt, si aprenen a dir bé alguna cosa en cada sessió i si s’ho passen bé. De les tres, la segona és la que potser té el punt més dèbil; i no és perquè no s’hi aprenguin coses (paraules, formes de dir, formes de pronunciar, pronoms, formes verbals, enllaços...) sinó perquè, en no disposar, els assistents,  de manera física, d’una llista de punts de referència sobre què cal saber i saber dir, hi ha el perill de perdre’s; també, perquè no tots els voluntaris ni  totes les voluntàries tenen present de manera diàfana què és el que es pot aprendre parlant i se’ls escapen coses de què podrien fer conscients els “xerraires”.

El llibre Llesques de conversa, editat per Àgilment,  vol ajudar uns i altres. I no solament els xerraires i monitors dels grups de conversa; també les parelles lingüístiques, els alumnes de català adolescents o adults, els estudiants autònoms...

Llesques de conversa conté més de cent qüestions a aprendre parlant. Cadascuna d’elles queda explicada molt breument i exemplificada. El nou parlant de català hi troba, a més, una dotzena de frases pròpies de les converses que ha de llegir parant esment en l’aspecte proposat. Finalment, pot assenyalar, en la llista de temes, si una qüestió ja la domina, si li cal una mica més d’atenció o si no la té gens incorporada.


En podeu trobar més detalls al web www.agilment.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada